FEB; La Comissió Delegada dóna per conclosa la temporada regular sense descensos i fixa les Fases d’Ascens

0
592

En la reunió telemàtica celebrada avui s’ha decidit donar per conclosa la temporada regular 2019/20 a causa de l’excepcional situació provocada pel COVID-19. Les Fases d’Ascens es duran a terme prioritzant la salut dels esportistes, i sempre que tant les autoritats sanitàries com els clubs puguin complir amb els protocols sanitaris aprovats. El 25 de maig serà la data límit per a decidir si es pot jugar per l’ascens, en cas que no sigui possible, la Comissió Delegada ha regulat també quins equips ascendirien.

La Federació Espanyola de Bàsquet vol reconèixer i agrair la implicació de tots els estaments del bàsquet espanyol en la cerca de solucions que siguin satisfactòries per a la major part dels seus membres en un context d’emergència sanitària com l’actual. Sense la col·laboració de la Comissió Delegada, les Federacions Autonòmiques, els clubs, àrbitres, entrenadors i jugadors no hauria estat possible aconseguir un horitzó d’enteniment favorable per a tots els agents d’aquest esport.

Lliga Femenina ENDESA:

– – No hi haurà descensos a Lliga Femenina 2 en la temporada 2019/20.

– – Es respectarà el nombre d’ascensos a Lliga Femenina Endesa prevists en les Bases de Competició.

– – Per la situació sanitària, es declara desert el títol de Campió de la Lliga Femenina Endesa 2019/20.

– – La classificació final queda fixada segons la classificació registrada amb data 8 de març.

– – Quant a la participació en Competicions Internacionals, segons la classificació definitiva de data 8 de març, “s’adjudicaran les places concedides per FIBA per a Eurolliga i posteriorment, fins a completar el contingent que la FIBA assigni, s’adjudicaran les places per a l’Eurocup”, tal com disposa l’últim paràgraf de l’epígraf 2.3 de les Bases de Competició de la Lliga Femenina Endesa.

Lliga Femenina 2:

– – No hi haurà descensos a Primera Divisió Femenina en la temporada 2019/20.

– – A causa de l’excepcionalitat de la situació provocada per la pandèmia del COVID-19, s’aprova l’ampliació d’aquesta competició a 36 equips, establint-se un sistema de competició de tres grups de 12 equips cadascun.

– — Es disputarà una Fase d’Ascens, sempre que, a 25 de Maig, la FEB tingui la confirmació que es podrà jugar abans del 30 de juny, fixant com a prioritat absoluta la salut dels esportistes, i sempre que es compti amb la certesa que les autoritats sanitàries i els clubs poden complir amb els protocols sanitaris aprovats.

– – Si les condicions sanitàries fessin que no es pugui disputar la Fase d’Ascens, ascendiran el Primer classificat del grup Lliga Regular A i el Primer classificat del grup Lliga Regular B, a data 8 de març.

– La Fase d’Ascens a Lliga Femenina Endesa queda de la següent forma:

Se celebrarà una fase d’ascens en format de grups entre sis dels vuit primers equips que, d’acord amb la classificació de data 8 de març, estiguin interessats a disputar-la. Cada grup estarà integrat per tres participants, sent els caps de sèrie de cadascun d’ells els dos Primers classificats de la Lliga Regular, creuant-se els dos segons classificats de cada grup, i assignant els dos equips restants per sorteig.

Deixa un comentari