Open Day Júnior Preferent

0
1210

BARÇA CBS A vs FEMENI MARESME 68 – 56

BARÇA CBS B vs CB IGUALADA A 41 – 58


Aquest 14 i 15 de setembre, la Ciutat Esportiva de Blanes ha estat l’escenari de la 1a edició de l’Open Day Júnior Preferent presentat per Avant Grup.

L’edició inaugural de l’Open Day en categoria femenina i masculinadel Campionat de Catalunya Júnior Preferent presentada per Avant Grup s’ha celebrat amb èxit aquest dissabte 14 i diumenge 15 de setembre a la Ciutat Esportiva de Blanes.

– CALENDARI GLOBAL DE JOC OPEN DAY

La totalitat de la primera jornada de la temporada 2019-20 del Grup 1 i Grup 2 de la competició s’ha disputat a Blanes, concretament a les pistes Blava i Vermella d’una magnífica i polivalent Ciutat Esportiva de Blanes, seu d’aquesta nova gran activitat organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

Un total de 32 equips (16 femenins i 16 masculins) i prop de 380 jugadors i jugadores han estat els protagonistes d’un apassionant debut competitiu que ha reunit el millor Bàsquet Català de la categoria Júnior. Dissabte 14 es va desenvolupar tota la 1a jornada femenina mentre que diumenge 15 va ser el torn de l’acció inaugural masculina. Quatre franges horàries amb activitat simultània (10:15h, 12:15h, 17h i 19h) van aglutinar un total de 8 partits per dia que van nodrir un intens cap de setmana inicial, en un esdeveniment sense precedents.

Aquesta categoria compta amb jugadors i jugadores que participen amb freqüència a campionats de seleccions autonòmiques així com a Europeus i Mundials de formació. A més a més, amb els seus equips formatius, els millors clubs catalans són habituals en la consecució de diverses medalles a nivell estatal.

Les càmeres de LA XARXA també han tingut protagonisme a l’Open Day 2019 i, dins els acords de col·laboració amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), van retransmetre en directe dos partits: el duel femení entre el Barça CBS i el Femení Maresme Coelmin-Bàsquet Sant Pol (dissabte 14, 19h) i l’enfrontament masculí que va mesurar les forces de Barça i Catalana Occident Manresa A (diumenge 15 a les 12:30h). Aquests partits es van poder seguir a través de LA XARXAen directe a les televisions locals i per streaming a través de la plataforma XALA!. Així mateix, però únicament per XALA!, també es van poder seguir en directe dos encontres més: per una banda el matx de categoria femenina entre Lleida.net CB Lleida i Joventut Badalona Femení A (dissabte 14, 17h) i per una altra, el partit masculí entre Club Joventut Badalona i Torrons Vicens CB L’Hospitalet A (diumenge 15, 10:15h).

Així mateix i dins els actes d’aquest OPEN DAY, dissabte com diumenge l’alcalde de Blanes, Angel Canosa, va rebre en un acte institucional als presidents dels 16 clubs femenins i 16 clubs masculins participants en aquesta jornada. Les respectives recepcions també van comptar amb la presència del President de l’FCBQ, Ferran Aril, o el President de la Representació Territorial a Girona de l’FCBQ, Xavier Santaló; i el representant territorial a Girona de la Secretaria General de l’Esport, Pep Pujols.

El format de la competició Júnior Preferent no pateix variacions respecte la temporada anterior i constarà de les següents fases: Fase PrèviaSegona FaseFinal a Quatre i Fase de Permanència. A la Fase Prèvia (setembre-desembre 2019) es defineixen quins equips lluitaran a Preferent A per accedir, posteriorment, a la Final a Quatre i quins pugnaran per la permanència a Preferent B, a la Segona Fase (gener-abril). El sistema d’ambdues lligues és el de tots contra tots mentre que la Final a Quatre (abril 2020) s’articula per creuaments de semifinals, Final i 3r i 4t lloc, que designa el campió i els conjunts que es classifiquen per a Campionats d’Espanya.

En categoria femenina, l’actual campió de la competició és l’SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ, que defensarà el títol aconseguit a Tordera 2018-19. El finalista de l’edició 2018-19 va ser el CITYLIFT GEIEG UNIGIRONA mentre que el podi classificatori el va completar el CBF CERDANYOLA. Pel costat masculí, la localitat de Sant Fruitós de Bages va alçar el BARÇA com a campió, derrotant a una emocionant final al JOVENTUT DE BADALONA. El trident capdavanter 2018-19 el va tancar el CB L’HOSPITALET en fer-se amb un valuós tercer lloc.

Deixa un comentari