El Barça CBS supera l’actual campió de l’Eurolliga abans de l’estrena a la Lliga Catalana

0
840

Les blaugranes van tirar d’orgull en l’últim període per superar a les campiones d’Europa que arribaven amb forces baixes a l’amistós

La pretemporada exigent del Barça CBS ha deixat un premi, força inesperat, per a les jugadores dirigides per Isaac Fernández. Després de rebre un correctiu davant l’Spar Citylift Uni Girona, el Barça s’enfrontava a un altre rival de màxima exigència. Es tracta de l’UMMC Ekaterinburg, actual campió de l’Eurolliga femenina i considerat un dels millors clubs del món en matèria de bàsquet femení.

Orgull blaugrana

L’enfrontament va començar com era d’esperar. El Barça, inferior físicament, va tenir dificultats per frenar l’atac rus així com per trobar accions clares d’atac. Les visitants però, no van poder trencar un partit que seguien dominant però que es mantenia obert en el marcador. Al final del primer període, l’Ekaterinburg, amb moltes baixes importants, dominava per 10-19 i després d’un segon quart amb forces errades, les blaugranes van poder mantenir la barrera dels 10 punts de diferència al descans (24-33).

El pas pels vestidors va ser positiu per a un Barça que va augmentar la intensitat defensiva i que va saber llegir de forma més eficient el partit. Les presses en atac dels dos primers períodes van deixar pas a les transicions ràpides de l’últim quart, gràcies a les recuperacions de Júlia Rueda que va situar al Barça a només un punt a cinc minuts del final (52-53).

Va ser llavors quan va aparèixer un Barça més coral amb accions destacades de Marta Canella, Paula Curto, Xènia Artiga i també un triple decisiu d’Itziar Llobet per acabar d’encarrilar un partit que va acabar amb el marcador de 62-58. 

Dissabte, l’estrena

Aquesta victòria arriba just abans de l’estrena oficial del Barça d’Isaac Fernández. Serà dissabte 14, a la pista del GEiEG Uni Girona en la primera jornada de la Lliga Catalana de LF2.

Les blaugranes, defensores del títol, hauran de superar una primera fase de grups (on han estat emparellades amb el GEiEG i el Lima-Horta) si volen ser a la final a quatre que es disputarà el 28 i 29 de setembre al pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu.

Deixa un comentari