LF2 Mamen Blanco: “Portar l’escut del Barça no és una ximpleria”

 

Mamen Blanco és nova jugadora del Barça CBS | FCB – Marc Romero

 

El Barça de Bàsquet Femení incorpora una cara nova. Es tracta de Mamen Blanco que arriba procedent del CB Miralvalle i, tot i la seva joventut (18 anys), ja compta amb dues medalles europees: un or U-16 i una plata en l’últim europeu U-18. Blanco, nascuda a la ciutat de Plasència, una població al nord d’Extremadura amb poc més de 40.000 habitants, es va formar al CB Miralvalle on va començar a jugar a un esport que, encara que sembli mentida, li costa captar a joves en aquesta part del territori espanyol.

La nova base blaugrana ja ha estat en dinàmica del primer equip,  i després dels primers entrenaments ha concedit una entrevista a www.fcbarcelona.cat.

Amb una honestedat pròpia de l’edat, i entre somriures, Mamen Blanco ens até a les oficines del club després de la presentació oficial. Tot i el canvi de ciutat, l’experiència recollida d’uns 18 anys molt ben aprofitats, mostra una confiança i una seguretat impròpia de l’edat.

Mamen Blanco és nova jugadora del Barça CBS | FCB – Marc Romero

Com és això de portar l’escut del Barça?

M.B: No ens hem d’enganyar, tot i que a hores d’ara el bàsquet femení no és un esport professional, portar l’escut del Barça no és cap ximpleria. Estic molt contenta de ser aquí i vull viure l’experiència al màxim.

Quan va veure que això del bàsquet anava de debò?

M.B: Jo vaig començar a jugar a tercer de primària. La veritat és que ho vaig fer perquè el meu germà va començar a jugar també. Amb el pas del temps doncs et vas plantejant nous reptes i quan veus que la cosa comença a rutllar t’ho planteges més seriosament.

Com ha estat la seva arribada a Barcelona?

M.B: Bé quan deixes tanta gent allà i canvies completament de ciutat sempre fa respecte però estic molt contenta de ser a Barcelona. He vingut aquí també a estudiar, per mi és el més important.

Com veu l’equip d’aquest any?

M.B: La temporada és molt llarga, som un equip molt jove i encara cal que treballem. Però estic convençuda que tenim un bon equip.

Aquí ha coincidit amb companyes de selecció amb les quals ha guanyat dues medalles europees, un or i una plata. No està malament per tenir 18 anys…

M.B: Sí, com et deia som molt joves però crec que som un grup amb experiència. En relació a l’experiència amb la selecció, tenir dues medalles és una cosa que podré explicar quan sigui més gran.

Start a Conversation

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *