#F4CadetBQ El Barça Sots Campió ! de Catalunya Cadet Femení Preferent (65 – 61)

0
1641

Mollerussa ha estat l’escenari, aquest 5 i 6 de maig, de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya Cadet Femení Preferent.El millor Bàsquet Català Cadet del moment en categoria femenina s’ha donat cita, aquest cap de setmana del 5 i 6 de maig en el Pavelló Municipal de Mollerusa amb motiu de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya Cadet Femení Preferent i que ha comptat amb la col·laboració del CB MollerussaSNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀBASKET ALMEDA 1, BARÇA CBS A i FEMENÍ MARESME A LLAVANERES han estat els protagonistes d’aquesta fase final.

El campió per segon any consecutiu del Campionat de Catalunya Cadet Femení Preferent és l’SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ que ha superat al BARÇA CBS A (65-61) en una gran final disputada aquest diumenge 6 de maig a Mollerussa. El conjunt lila, per sota en el marcador durant bona part del partit i arribant a perdre per 10 punts, s’ha imposat després d’un bon darrer període i de força anotació per part de tots dos equips. La millor del partit tot i la derrota del seu equip ha estat la blaugrana Julia Rueda amb 14 punts i 10 rebots, seguida de la seva companya Laia Anducas amb 17 punts. Per part del Femení Sant Adrià, bon partit de Laura Salmerón (15 punts) i Laia Lamana (12 punts).

 

BASKET ALMEDA 1 finalitza en 3a posició el campionat després de superar per 10 punts al FEMENÍ MARESME A LLAVANERES en el partit pel 3r i 4t lloc (41-51). El partit, força igualat, ha estat per un Almeda que ha pogut mantenir-se durant força minuts per davant en el marcador però sense superar els 12 punts de diferència en un matx on ha destacat Alba Barnedaamb 15 punts i 15 rebots (14 de valoració). Per part del conjunt del Maresme, les millors han estat Fanta Gassama (7 punts i 11 rebots) i Paula Salazar (10 punts i 7 rebots) amb un 13 de valoració per totes dues.

L’SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ A es classificava per a la FINAL de Cadet Femení Preferent en derrotar, per 55-42, el FEMENÍ MARESME A LLAVANERES a la primera semifinal disputada a Mollerussa. El segon duel de semifinals enfrontava el BASKET ALMEDA 1 i el BARÇA CBS, matx que atorgava l’accés classificatori al quadre blaugrana, després de superar, per 44-55, l’equip groc-i-negre.

A la primera semifinal, l’equilibri inicial marcava la tònica d’un ajustat primer període favorable al bloc maresmenc (14-16), i donava pas a un segon acte amb clara empenta directa de les del Besós, que tenyien de lila el guió de la mitja part (35-28 a l’electrònic). Mireia Poyato, amb 10 punts, la millor de les noies d’Enric Cervera fins al descans. El tercer quart, que es tancava amb 46-34, clarament dominat per les defenses i un ritme de partit controlat per unes locals que aconseguien les primeres diferències per damunt del llindar de la desena de punts, que no variaria el signe del xoc al darrer temps. Mireia Poyato (12 punts i 22 de valoració), la màxima valorada de l’encontre mentre que Nahawa Diarra, amb 10 punts i 11 de valoració, la més entonada del combinat d’Albert Serrano.

La segona semifinal seguia la partitura de l’encontre inaugural, amb un primer compàs molt parell (14-15), amb lleuger avantatge per les noies de Mateo Rubio. Al segon període, el planter de Guillem Abelló reaccionava ràpidament i donava la volta al lluminós, per arribar manant al descans per 30-21. Clàudia Soriano, amb 13 punts, màxima encistelladora de les locals. Tot seguit, el tercer quart igualava el marcador (38-38) amb una esquadra de Sant Feliu de Llobregat que augmentaria el ritme anotador. La tessitura de màxima igualtat conduïa a uns últims deu minuts decisius, que s’encarregarien de segellar el triomf visitant, per 44-55. Una excel·lent Júlia Rueda (17 punts, 9 rebots i 26 de valoració), la jugadora més destacada de les de Rubio.

L’SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ A arribava a aquesta Final a Quatre com a primer classificat de la fase regular amb un impecable balanç de 14 victòries i cap derrota. A la fase prèvia, les vigents campiones de la competició van sumar un total de 13 triomfs i una desfeta (en total aquesta temporada: 27 victòries i 1 derrota). El seu rival a la semifinal prevista per dissabte 5  a les 10:30h, el FEMENÍ MARESME A LLAVANERES, entrava a la fase final com a quart classificat amb un bagatge global de 16 partits guanyats i 12 perduts (idèntic balanç de 8-6 a la fase prèvia com a la regular).

Per la seva banda el segon classificat BASKET ALMEDA 1 es donava cita a la localitat lleidatana amb el tercer, el BARÇA CBS A. Tots dos equips havien finalitzat la fase regular amb un balanç d’11 victòries i 3 derrotes, però amb l’averagefavorable al conjunt de Cornellà de Llobregat, que va tancar la fase prèvia amb 8 triomfs i 6 desfetes (registre total de 19-9). En canvi, el conjunt blaugrana va sumar 11 victòries i 3 derrotes a la fase prèvia amb un total de 22-6.

Els tres primers classificats accediran al Campionat d’Espanya de clubs Cadet que enguany tindrà lloc a Huelva, Punta Umbría i Aljaraque, del 20 al 26 de maig.

Classificació final Campionat de Catalunya 2017-18:

1r SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ A
2n BARÇA CBS A
3r BASKET ALMEDA 1
4t FEMENÍ MARESME A LLAVANERES

Deixa un comentari