El Barça celebra el Dia Internacional de les Dones

0
1562

 

 

Aquest dimecres se celebra el Dia Internacional de les Dones, una commemoració reconeguda per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i que aquest any coincideix amb el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions contra el PSG. El Barça es vol sumar a la celebració d’aquest dia amb accions de visibilitat i conscienciació per la igualtat i per la promoció de l’esport femení. A través del Grup Edelvira Calvetó, que treballa dins del Club per donar protagonisme a la dona barcelonista, i, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones de la Generalitat, s’han impulsat accions per promoure la igualtat de gènere i celebrar aquesta jornada reivindicativa.

El Club ha fet una campanya gràfica que es vitalitzarà a les xarxes socials a partir d’avui juntament amb un vídeo per la igualtat que també s’envia als socis i que demà tindrà visibilitat al videomarcador abans del partit. A la Llotja President Suñol també es farà una fotografia commemorativa de la jornada amb el president Josep Maria Bartomeu i algunes de les dones de renom que estaran presents, com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; la presidenta del Grup Edelmira Calvetó i vicesecretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor, i les integrants Roser Tiana i Cristina Fàbregas; la capitana del Barça Femení, Marta Unzue, i una representant de l’Institut Català de les Dones.

El Club també aprofitarà la jornada per promocionar l’esport femení, un dels pilars del Pla Estratègic, i en concret dos partits molt importants que l’equip de futbol disputarà durant aquest mes en el Miniestadi. El primer, dissabte vinent, en el derbi de la Lliga contra l’Espanyol, i el dia 29 de març el partit de tornada dels quarts de final de la Champions contra el Rosengard, on l’equip de Xavi Llorens afrontarà el repte de classificar-se per primera vegada a la seva història per a les semifinals de la màxima competició europea.

Teixidor, presidenta del Grup Edelmira Calvetó

El Grup Edelmira Calvetó, que porta el nom de la primera sòcia del FC Barcelona, ha iniciat una nova etapa sota la presidència de Maria Teixidor, que pren el relleu de Susana Monje, després que la vicepresidenta deixés la Junta Directiva fa uns mesos. Teixidor, que és vicesecretària de la Junta i vicepresidenta de la Fundació FCB, lidera el grup que també integren sor Lucía Caram i Rosa Maria Lleal, patrones de la Fundació; Roser Tiana, membre de la Comissió Social; Cristina Fàbregas, presidenta de la Penya Blaugrana de Sallent i secretària de la Federació de Penyes Blaugrana del Bages, Berguedà i Cerdanya, i la periodista Helena Garcia Melero, a més de Susana Monje, que continuarà sent membre del grup.

Aquest dilluns, el GEC va celebrar una reunió de treball per marcar els objectius d’aquest any i presentar les candidatures del Premi Edelmira Calvetó, que s’entrega durant el Congrés Mundial de Penyes en reconeixement a les dones que hagin contribuït a fer barcelonisme i als valors del Club. Sor Lucía Caram, l’equip de futbol femení i les presidentes de penyes Maria Antònia Milà i Jordina Font han estat les guanyadores d’aquest premi en les edicions anteriors.

Deixa un comentari