Nacions Unides és símbol de pau i harmonia

0
1952

 

Bartomeu, Ronaldinho i Lake, a la seu de les Nacions Unides | GERMÁN PARGA – FCB

 

La Fundació FC Barcelona i l’Unicef han posat de manifest davant del món el seu compromís amb els infants amb discapacitat en una trobada d’alt nivell celebrada aquest dimecres a la seu de les Nacions Unides de Nova York en un acte encapçalat pel president Josep Maria Bartomeu i el director executiu de l’organisme, Anthony Lake, i la presència destacada de Ronaldinho. Ambdues organitzacions han repassat la seva feina conjunta amb aquest col·lectiu i han posat sobre la taula els desafiaments de futur que comporta aquesta tasca.

L’esdeveniment ha estat la millor manera de commemorar el desè aniversari de la signatura de l’acord entre la Fundació FC Barcelona i l’UNICEF, que precisament es va rubricar el 7 setembre del 2006, avui fa justament deu anys, en aquest mateix emblemàtic espai, i la renovació de l’aliança el 25 de febrer passat al Camp Nou. I, d’altra banda, també encaixa amb l’actualitat esportiva, ja que aquest dimecres s’inauguren els Jocs Paralímpics a Rio de Janeiro. Precisament, Ronaldinho ha participat en la cançó oficial dels Jocs.

L’esport com a eina d’inclusió social

La trobada, emmarcada sota el lema ‘Per a cada nen, el dret de jugar’ ha reunit líders i personalitats influents del sector social per ajudar a aportar llum sobre la importància d’utilitzar l’esport com una eina d’inclusió social amb els nens i nenes que tenen alguna discapacitat.

La nodrida delegació blaugrana en aquest esdeveniment, que s’ha celebrat en la Delegates Dinning Room de la 4a planta de les Nacions Unides, amb una cinquantena de convidats,  ha estat liderada pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident primer de l’Àrea Social i Fundació, Jordi Cardoner, el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, i de l’exblaugrana Ronaldinho, representant futbolístic del Club en el viatge institucional a Nova York. Per part de l’Unicef, hi ha assistit el seu màxim representant, el director executiu, Anthony Lake, que ha tornat a fer gala del seu barcelonisme i portava orgullós la seva corbata blaugrana, i també representants de l’Unicef Espanya.

Bartomeu ha recordat en el seu parlament el posicionament solidari de la Fundació FC Barcelona, fonamentat en el compromís social del Club, i ha volgut ressaltar que 652 milions d’infants al món es troben en situació d’exclusió social, una xifra que la Fundació està compromesa a ajudar a reduir.

Un dels projectes que s’ha analitzat ha estat ‘Portes obertes a la inclusió’, una iniciativa solidària impulsada al Brasil per l’Instituto Rodrigo Mendes i l’Unicef amb el suport i el finançament de la Fundació FC Barcelona que serveix per apoderar els mestres en l’ús de  l’esport inclusiu per a infants amb discapacitat. En aquest programa, que s’ha aplicat a 12 ciutats brasileres, han participat més de 250 professionals de l’educació i se n’han beneficiat més de 22.500 nens i nenes.

Deu anys d’aliança a favor de la infància

La Fundació FC Barcelona i l’Unicef han arribat aquest 2016 al desè aniversari de la seva aliança que durant la última dècada ha beneficiat un milió d’infants arreu del món. Un acord que aquest mes de febrer es va renovar fins al 2020 amb el compromís d’ampliar l’aportació econòmica de la Fundació a l’Unicef d’1,5 milions a 2 milions d’euros l’any.

Del 2006 al 2010 es va treballar a Swazilàndia, Malawi i Angola en la sensibilització, prevenció i detecció del VIH/Sida. Del 2011 a l’actualitat el treball se centra a Sud-àfrica, Ghana, el Brasil i la Xina, i s’usa l’esport com a eina educativa.

L’Unicef és l’agència de les Nacions Unides per a la Infància, l’entitat més prestigiosa i emblemàtica arreu del món en aquest àmbit, a la qual el FC Barcelona vol mostrar el seu màxim respecte i agraïment amb aquest nou acord; una aliança que també ajuda a posicionar el Barça com el Club dels nens al món.

DECLARACIONS DE JOSEP MARIA BARTOMEU

“Avui és un dia molt important per a la Fundació i per al  Barça, perquè per a nosaltres la seu de les Nacions Unides és símbol de pau i harmonia”.

“Estem a Nova York perquè volem estar a prop de la nostra gent, dels nostres seguidors i evidentment, de l’Unicef. Això ens portarà a treballar encara més intensament en els nostres projectes”.

“Ens acompanya en aquest acte Ronaldinho, que també comparteix els nostre compromís social, ell és part del nostre llegat i va retornar el somriure al Club el 2003”.

“Avui fa 10 anys de la signatura del primer acord amb l’Unicef. Estem molt orgullosos del que hem fet i per això vam renovar l’acord el febrer passat, amb l’objectiu de continuar posant el futbol al servei de la infància vulnerable”.

DECLARACIONS D’ANTHONY LAKE

“He vist nens recuperant-se del còlera amb samarretes del Barça a Síria, en una situació molt delicada. I he après que el Barça uneix. Tot i que hi hagi discrepàncies entre les persones, l’esport, bàsicament, uneix”.

“No hi ha un millor exemple d’entitat amb abast mundial com el Barça i estic molt feliç de celebrar avui el desè aniversari i la recent renovació”.

“Per tant, hem de celebrar el passat i el futur de la nostra aliança, que ha arribat ja a un milió de nens al món, i que a partir d’ara reforçarà el treball amb els infants discapacitats, en la línia del nostre projecte conjunt al Brasil”.

“Estic molt orgullós que el logo de l’Unicef estigui a l’esquena de la samarreta del Barça perquè es veu quan marquen i així celebro el gol i també celebro l’Unicef”.

“Avui veurem l’Empire State de color blaugrana, com hauria d’estar cada dia”.

DECLARACIONS DE RONALDINHO

“Estic molt orgullós d’estar avui aquí. Estic a la vostra disposició per ajudar en tot el que necessiti la Fundació del FC Barcelona i l’Unicef”.

Deixa un comentari